true
آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره ملی شعر کودک با حضور مصطفی رحماندوست در شاهین شهر برگزار شد. او ابراز امیدواری کرد که شاهین شهر به مرکز ایرانی شعر کودک تبدیل شود.
مصطفی رحماندوست، شاعر پیشکسوت کودک و نوجوان در این آیین که سه شنبه (۱۲ تیرماه) در تالار شیخ بهایی شاهین شهر برگزار شد، اظهار کرد: قدرت اجرایی شهرداریها فقط در ساخت و ساز نیست، فرهنگ و حتی مدرسه ها در اختیار شهرداری ها است چون شهرداریها مردمیتر هستند و شهردار را جمعی انتخاب می کند که منتخب مردماند.
او ادامه داد: شاهین شهر مرکز اختلاط تمام فرهنگ های اطراف خود است و در زمانی که آقای نفری شهردار این شهر بود و جشنواره ملی کودک برگزار شد این شهر به مرکز خاطره ای برای شاعران کودک تبدیل شد. اتفاق مهمی بود و
خوش درخشید ولی دولت مستعجل بود. تا اینکه دکتر ابریشمی راد پیشنهادی دوباره ارائه کردند.
رحماندوست گفت: آرزوی من این است که شهر شما به مرکز ایرانی شعر کودک تبدیل شود. بچه ها باید فکر کنند، بچه ها باید قدرت انتخاب و انرژی زندگی داشته باشند. امیدوارم که این آغاز و این کاروان با کمک بچه ها به مقصد برسد.
این شاعر پیشکسوت تأکید کرد: تنها جایی که شما بزرگترها و کودکان باید سکوت کنید آنجایی است که قصه های شیرین کودکان به محفل وارد می شود.
کودکان شعرند، موسیقیاند، کودکان قصه اند.
در ادامه نیز مهدی آقایاری جندانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان بیان کرد: شاهین شهر شهر فرهنگ، علم و صنعت است. شهر دوستدار کودک و شهر دوستدار کتاب است و این سرمایه ای ارزشمند برای کودکان و نوجوانان و اهالی فرهنگدوست شاهین شهر و استان پهناور و زرخیز اصفهان است، و ما از این بابت به خود می بالیم.
او خطاب به کودکان امروز و دیروز شاهین شهر ادامه داد: در و دیوار دنیا رنگی است رنگ عشق. خدا جهان را رنگ کرده، رنگ عشق. این رنگ همیشه تازه است و هیچگاه خشک نخواهدشد. از هرطرف که بگذری لباست رنگی خواهدشد؛ اما ای کاش چندان محتاط هم نباشیم، شاد باشیم و بی پروا. چرا؟ خدا کسی را دوست دارد که لباسش رنگیتر است.
آقایاری همچنین خطاب به مسؤولین شاهین شهر بیان کرد: کودکان هدف نیستند، نمی شود تعیینشان کرد. کودکان وسیله نیستند، نمی شود از آنها استفاده کرد. کودکان طرح و برنامه نیستند، نمی شود آنها را ریخت. کودکان تصمیم نیستند، نمی شود آنها را گرفت. دارایی نیستند، نمی شود صاحبشان شد. کودکان مال و منال و املاک نیستند، نمی شود صاحبشان شد. کودکان کیستند؟ کودکان موسیقیاند، نواخته می شوند، ما فقط می توانیم آنها را بشنویم کودکان قصهاند، روایت می شوند، ما فقط می توانیم آنها را بخوانیم. کودکان شعرند، سروده می شوند، ما فقط می توانیم زمزمهشان کنیم. اگر از دست کودکان دلخورید، اگر روزی دیدی که آنها را نمی توان فهمید به این فکر کنید که آنها را با چه چیزی اشتباه گرفته اید، چراکه کودکان شعرند، موسیقیاند، کودکان قصه اند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان تصریح کرد: جای کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان در شاهین شهر خالی است. از اعضای محترم شورای اسلامی شاهین شهر و سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی این شهر که مدافع حقوق کودکان هستند خواهش می کنم که برای گسترش فرهنگ کودک و نوجوان در شهر دوستدار کتاب، در شهر دوستدار کودک تصمیمی نو بگیریم و طرحی نو دراندازیم.
در ادامه این برنامه، شجاعی فر، پیشکسوت شاعران شاهین شهر به قرائت شعری در توصیع مصطفی رحماندوست پرداخت و سپس شاهنامه خوانیِ نوجوان شاهین شهری سارا پورقاسمی اجرا شد.
کودکان به زبان شعر نیاز دارند و با این زبان رشد می کنند
اما در ادامه این آیین ناصر نفری، شهردار پیشین شاهین شهر با باشاره به برگزاری سه دوره از جشنواره ملی شعر کودک در دهه ۹۰ بیان کرد: شهر کودک در این شهر ریشه دارد. این شهر باید به خود ببالد که دختران و پسران علاقه مند به شعر و شاعری دارد و حوزه شعر و شاعری را پاس می دارد.
او اضافه کرد: زبان شعر گویاترین زبان جامعه و امروزِ ما است. بدون شعر و بدون ادبیات نمی توان زندگی کرد، زندگی ما را با شعر ساخته می شود. زبان شعر، گویا و بلند است و گاهی به مدد حوزه اجرا می آید.
نفری گفت: زبان شعر بُرنده و گویا است. کودکان به زبان شعر نیاز دارند و با ابن زبان رشد می کنند. اگر این زبان را پاس داشتید و آن را ترویج کردید مشکلات راحتتر حل و فصل خواهندشد. اگر امروز با مشکل مواجه هستیم به این دلیل است که زبان ما شعر نیست.
در ادامه نیز زهرا وثوقی، شاعر شعر کودک به قرائت شعرِ خود پرداخت.
کمیته های اجرایی این جشنواره توسط نوجوانان اداره خواهدشد
سپس سعید ابریشمی راد، شهردار شاهین شهر گفت: ما در حوزه مدیریت شهری علاوه بر مسؤولیتهای حوزه توسعه کالبدی شهر، رسالت مهم دیگری برای نگه داشتن حال خوب شهر داریم که از توسعه کالبدی مهمتر است.
او ادامه داد: اگر همه سنگفرش های این شهر از طلا و همه ساختمانهایش از جواهر باشد و ظاهر شهر عالی بوده ولی حال شهر خوب نباشد مصداق واقعی توسعه را درک نخواهیم کرد.
ابریشمی راد سپس این پرسش را مطرح کرد که حال شهر چطور خوب خواهد بود؟ او سپس توضیح داد: شهر یک کالبد پویا است و به عقیده برخی شهر یک موجود زنده است که هم جسم و هم روح دارد. روح شهر، میزبان مهربانی آدمهایی است که در این مقیاس جغرافیایی زندگی می کنند.
شهردار شاهین شهر افزود: شاهین شهر یکی از شهرهایی است که حال خوبی دارد چون آدم هایی که در آن زندگی می کنند مهربان و دوست داشتنی هستند و چون از اقصی نقاط ایران با قومیتهای مختلف در این شهر جمع شدند این را یاد گرفته اند که برای یک زندگی باکیفیت باید با یکدیگر مهربان باشند.
او با اشاره به اهمیت مهربانی و رفتار شهروندی افزود: این دو عنصر در تکامل و تعالی شهر اهمیت بسیاری دارند و برای دستیابی به این دو عنصر باید به موضوع ادبیات توجه کرد. اگر یک جامعه با مفهوم ادبیات عادت کرده و به آن خو گرفته باشد در حوزه رفتاری بسیار متفاوت عمل می کند و در حوزه ادبیات آنچه بیشترین اثر را روی روح دارد شعر است. غیرممکن است که انسان از یک فطرت پاک و سرشت نیکو و روح لطیف برخوردار نباشد و بتواند شعر بگوید یا شعر را دوست داشته باشد.
ابریشمی راد گفت: شعر و ادبیات دو مقوله ای است که فاکتورهای موثر در توسعه و داشتن حال خوب در شهر را تقویت می کند و چه بهتر که از دوران کودکی شروع شود تا این آیندۀ شهر و کشور شرایط بهتری داشته باشد. وظیفه شهرداری پرداختن به تقویت چنین مباحثی است. مدیر متفکر باید به زیرساخت های عمیق فرهنگی که مبانی توسعه است توجه کند.
شهردار شاهین شهر با اشاره به چرایی برگزاری سه دوره جشنواره ملی شعر کودک و خاموش شدن چراغ آن با تغییر مدیر، توضیح داد: دلیل این است که ما باید بستری برای این موضوع فراهم کنیم اما مجری آن نباشیم هر کاری اگر به دست صاحبانش سپرده شود با تغییر مدیران از بین نمی رود، لذا امروز نوید می دهیم که کمیته های اجرایی این جشنواره توسط نوجوانان اداره خواهدشد که امیدوارم سنگ بنای ایجاد برای یک دبیرخانه دائمی برای این جشنواره ملی با حضور کودکان و نوجوانان باشد.
در ادامه این برنامه، اعضای گروه سرود کودک شعر زمین پاک به روی صحنه رفتند یکی از سروده مصطفی رحماندوست به نام شاهین شهر را اجرا کردند.
در انتهای آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره ملی شعر کودک، ابوالفضل ، مهسا شاه رجبیان، علیرضا قریب، علی زارع، ابوالفضل عزیزی مهر، ایلیا احتشامی، انیسه معزالدین، سارا سلیمانی پور، فاطمه بخشی، آوین شمس، طهورا محمدی، ایلیا یوسفی، محمدرضا مداحی، مائده شریفیان، آروین کیخواه به عنوان اعضای کمیته چهارمین جشنواره شعر کودک ایران معرفی و احکام آنها اهدا شده و سپس از پوستر این جشنواره نیز رونمایی شد.
گفتنی است، چهارمین جشنواره ملی شعر کودک با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شاهین شهر، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
true
true
true
true