×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۷ بهمن - ۱۴۰۳  
true
true
تئاتر در بازگشت جامعه به بازخوانی ادبیات فاخر ایران موثر است

عضو هیئت بازبین نخستین جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس با تأکید بر اینکه تئاتر یکی از شیوه‌های موثر برای بیان تمدن ایرانی است، گفت: ادبیات ایران سرشار از آثاری است که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان سمبل و نقشۀ راه آینده استفاده کرد.

محسن سلیمانی فارسانی، با اشاره به اهمیت توجه نویسندگان و کارگردانان هنرهای نمایشی به اقتباس از ادبیات فاخر ایرانی و غیر ایرانی، اظهار کرد: ایران دارای تمدنی دیرینه است که ادبیات بخشی از آن به‌شمار می‌رود. دراین میان اگر بخواهیم این آثار ادبی را برای مخاطب امروز، ملموس‌تر و قابل درک‌تر سازیم بهتر است که آن‌ها را به یک اتفاق هنری تبدیل کرده و ارائه کنیم تا در ذهن‌ها نیز ماندگارتر شوند.

عضو هیئت بازبین نخستین جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس با تأکید بر اینکه تئاتر یکی از شیوه‌های موثر برای بیان تمدن ایرانی است، افزود: متأسفانه ارتباط عموم مردم با بسیاری از آثار فاخر ایران در حوزۀ ادبیات اندک است به‌عنوان نمونه، ارتباط آنها با شاهنامه، شایستۀ این اثر ارزشمند نیست. این درحالی است که استفاده از هنر به‌ویژه هنر تئاتر برای پیوند دوبارۀ مردم و ادبیات فاخر ایران موثر است، چراکه هنر تئاتر، نفس به نفس مخاطب است و با او به‌صورت سینه‌به‌سینه صحبت می‌کند، اما دراین میان باید از روش‌های امروز برای بیان اثر نوشتاری استفاده کرد تا مخاطب ارتباط نزدیک‌تری با آن برقرار کند.

او با بیان اینکه هنر تئاتر در بازگشت جامعه به بازخوانی ادبیات فاخر ایران موثر است، گفت: ادبیات ایران سرشار از آثاری است که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان سمبل و نقشۀ راه آینده استفاده کرد که البته اگر این آثار در قالب هنر و به‌ویژه به‌صورت تئاتر ارائه شوند ماندگاری بیشتری خواهند داشت.

این بازیگر، نویسنده و کارگردان ادامه داد: وقتی قرار است آثار ادبی در شکل هنر عرضه شوند باید مابه ازای امروزی داشته باشد، یعنی در بیان و ارائۀ آن‌ها باید به ضرورت‌های امروز جامعه توجه کرد و این شکل از ادبیات را با نزدیک شدن به چالش‌ها و نیازهای روز، به روزرسانی کرد. درواقع طبیعت پیام‌رسانی تئاتر نیز چنین است و هرچقدر بتوان با استفاده از هنر تئاتر، ارتباط منسجم‌تر و بی‌دغدغه‌تر و بی‌تکلف‌تری را با مخاطب نمایش برقرار کرد، امکان هم‌ذات‌پنداری مخاطب یا تماشاگر با آن اثر افزایش یافتت و درنتیجه، موثرتر خواهد بود.

سلیمانی با یادآوری این جمله که «اگر می‌خواهید توسعه‌یافتگی یک مملکت را ببینید از تئاترِ آن سراغ بگیرید»، تصریح کرد: بخش مهمی از وظیفۀ شهرداری‌ها ایجاد آرامش و ارتباط تمدنی و تعالی روح و اندیشۀ آنهاست که توجه به هنر نیز بخشی از این وظیفه است. در این میان، شهرداری شاهین‌شهر با برگزاری نخستین جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس در مسیری گام برداشته که شایستۀ تحسین است.

این هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون اضافه کرد: اقتباس در تئاتر، موضوعی است که تاحدی مغفول مانده بود و نخستین جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس که در شاهین‌شهر برگزار می‌شود نخستین گام‌های خود را در این مسیر برداشته و روبه تعالی است. امیدواریم این جشنواره به شکل جدی و ساختارمند رو به جلو حرکت کند که این مسئله به هم‌افزایی نیاز دارد و لازم است تا هنرمندان و مسئولان و نهادهای مختلف به تداوم این اتفاق کمک کنند تا این جشنواره در هرسال پربارتر و منسجم‌تر برگزار شده و مانند بعضی از رخدادهای فرهنگی و هنری، سوسوی چراغ آن کم نور نشود و نه‌تنها در سطح ملی و در تاریخ هنر تئاتر ایران ثبت شود بلکه در عرصۀ بین‌الملل نیز بدرخشد.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false